Παρόλο που έχουν περάσει δύο χρόνια από την απόσυρσή του Τζαμαϊκανού σταρ από την ενεργό δράση ο κόσμος του στίβου τον αποζητά και για αυτό θα κάνει μία σύντομη εμφάνιση στο Τόκιο στα τέλη του Δεκέμβρη

Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν ότι τα επίσημα εγκαίνια για το Ολυμπιακό στάδιο θα γίνουν στις 21 Δεκεμβρίου και θα συνδυαστούν με ένα φεστιβάλ αθλητισμού μουσικής και πολιτισμού.

Ακόμα αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ήδη το υπουργείο αθλητισμού έχει ανακοινώσει ότι ο Γιουσέιν Μπολτ θα δώσει το παρών με σύντομη εμφάνιση για «ένα νέου τύπου αγώνα που δεν έχει ξαναγίνει».

Η καριέρα του Τζαμαϊκανού έχει συνδεθεί άρρηκτα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των δύο treble που έκανε το 2008 και το 2012 σε 100μ., 200μ. και 4Χ100μ. αλλά και λόγω του συνόλου των 9 Ολυμπιακών τίτλων. Εντύπωση προκαλεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του σε αθλητικό γεγονός, πλην ποδοσφαίρου, από το 2017.

Το φεστιβάλ στο οποίο θα εμφανιστεί ο Μπολτ ονομάστηκε Τοχόκου Κιζούνα και αποτελεί εξέλιξη του φεστιβάλ Τοχόκου Ροκουτάμα που είχε δημιουργηθεί το 2011 μετά το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα.

Περισσότερα από 460 άτομα θα δώσουν παράσταση στο φεστιβάλ, αλλά ξεχωρίζει το διάσημο συγκρότημα Κόντο που παίζει παραδοσιακά ιαπωνικά κρουστά (τάικο).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το στάδιο που κόστισε 149 δις γιεν (8.2 εκατομμύρια ευρώ) αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα από τώρα. Εκεί θα διεξαχθούν το καλοκαίρι οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων και στο ενδιάμεσο θα φιλοξενηθούν τα αγωνίσματα του στίβου -όπως πάντα- αλλά και το ποδόσφαιρο.

Η πρώτη αθλητική διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο στάδιο θα είναι το κύπελλο του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας που έχει καθοριστεί για την 1/1/2020.

Related Article