Για το Μαϊάμι των ΗΠΑ αναχώρησαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής προκειμένου να ξεκινήσουν την αγωνιστική τους περίοδο μέχρι τους Ολυμπιακούς, που πραγματοποιούνται στο Τόκυο τον Αύγουστο.

Πρώτος σταθμός είναι το North American Championship Regatta, ένας αγώνας προετοιμασίας για το ελληνικό δίδυμο. Στόχος των Ελλήνων Ολυμπιονικών είναι να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στον πρώτο αγώνα της σειράς Παγκοσμίου Κυπέλλου ( 2020 World Cup Series Miami) που θα ακολουθήσει λίγες ημέρες αργότερα.

Το 2019 βρήκε το ελληνικό πλήρωμα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφού κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στον πρώτο αγώνα διοργάνωσης, North American Championship.  Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες επιστρέφουν από το Μαϊάμι στις 27 Ιανουαρίου και ξεκινούν την προετοιμασία για τον επόμενο στόχο που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας τον Μάρτιο.

Παναγιώτης Μάντης: «Το Μαϊάμι σηματοδοτεί κάθε χρόνιά την έναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων, καθώς φιλοξενεί έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της σεζόν. Ωστόσο αυτή η χρονιά ολοκληρώνεται και ο κύκλος της Ολυμπιακής μας καμπάνιας μιας και βρισκόμαστε λίγους μόνο μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και σημαντική και ένα δυνατό ξεκίνημα θα μας βοηθήσει.»

Παύλος Καγιαλής: «Σημαντική χρονιά και πολύ συναισθηματικά φορτισμένη! Οι δυο τελευταίοι μήνες του 2019 ήταν αγωνιστικά γεμάτοι με το προπονητικό camp στην Vilamoura της Πορτογαλίας και την προπόνηση μας με τους συναθλητές μας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Νιώθουμε ξεκούραστοι και έτοιμοι για την πρώτη διοργάνωση της χρονιάς. Αν και η προετοιμασία μας εξακολουθεί να είναι γεμάτη εμπόδια χωρίς λύσεις, ο στόχος μας παραμένει ίδιος. Να κερδίσουμε το πρώτο μετάλλιο για το 2020 που θα μας φέρει πιο κοντά στο μεγάλο μας στόχο που είναι να φέρουμε την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με την κατάκτηση ενός ακόμη Ολυμπιακού μεταλλίου!»

Καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο, το ελληνικό δίδυμο έχει την αμέριστη υποστήριξη δύο χρυσών χορηγών (Eurobank & Blue Star Ferries) που θα κοσμούν τα πανιά τους έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Η Blue Star Ferries γνωρίζει καλά ότι η θάλασσα είναι ένας καθημερινός αγώνας δύσκολος αλλά και υπέροχος και ενώνει τις δυνάμεις της με τους Μάντη – Καγιαλή ως Χρυσός Χορηγός προκειμένου να πάνε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Η Eurobank, με στόχο πάντα την κορυφή, λαμβάνει θέση στα ελληνικά πανιά ως Χρυσός Χορηγός, αναδεικνύοντας τις αξίες του ήθους, της επιμονής και της προσήλωσης στο στόχο έχοντας την πεποίθηση ότι με πειθαρχία και σκληρή προσπάθεια όλα είναι πιθανά.

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες υποστηρίζονται  χορηγικά από τους Porsche, Yamaha, Technohull και Holmes Place. Την αντιηλιακή τους προστασία επιμελείται η La Roche-Posay ως Suncare Partner και η ομάδα των χορηγών συμπληρώνεται από την Garmin ως Technology Sponsor.

Related Article