Αμέσως μετά το φινάλε του ημιτελικού με την Πάντοβα, ο Χάρης Παυλίδης είπε πως αν ο Ολυμπιακός επαναλάβει ανάλογο αμυντικό παιχνίδι (δέχτηκε μόλις τέσσερα τέρματα), τότε θα κατακτήσει τον τίτλο. Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με την ομάδα του Πειραιά να προδίδεται από την άμυνα της, καθώς δέχτηκε 13 τέρματα (!) από την Ντουναϊτσβάρος, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 13-11, στον τελικό του Len Trophy

Όπως και στο παιχνίδι με την Πάντοβα, έτσι και απέναντι την Ντουναϊτσβάρος, ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καθώς, παρά το γρήγορο γκολ της Ασημάκη, βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ (1-2, 2-3). Δύο γκολ των Ε. Πλευρίτου και Αβραμίδου, έφεραν και πάλι τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (4-3), όμως η Ουγγρική ομάδα απάντησε, αρχικά με την Μιτσούνου, για το 4-4 της πρώτης περιόδου και εν συνεχεία με τις Κάρντα και Εμχουνου, για το 4-6, προβάδισμα το οποίο, η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα, κράτησε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (5-7).

Δύο γκολ της Σίλαγκι, με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τις «ερυθρόλευκες» (6-9), όμως κάπου εκεί ξεχωρίζουν οι καλές ομάδες από τις πραγματικά μεγάλες, με τον Ολυμπιακό να απαντά με τρία αναπάντητα τέρματα (Έγκενς, Αβραμίδου, Εμολο) για το 9-9. Η Ντουναϊτσβάρος έκλεισε το οκτάλεπτο μπροστά με 9-10, όμως η ομάδα του Πειραιά είχε επιστρέψει στο ματς. Η Έγκενς ισοφάρισε γρήγορα σε 10-10, όμως Γκάρντα και Γκουρισάτι έκαναν το 10-12 για την Ντουναϊτσβάρος, 4’ πριν το φινάλε. Η Έμολο μείωσε και πάλι στο γκολ (11-12), όμως το παιχνίδι δεν μπορούσε να γυρίσει, με την Ντουναϊτσβάρος να φτάνει στην νίκη με 13-11 και την κατάκτηση του τροπαίου και τον Ολυμπιακό να μένει με το παράπονο πως… προδόθηκε από το μεγάλο του όπλο, που δεν είναι άλλο από την άμυνα του.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 1-3, 4-3, 2-3