Tuesday, 21st May, 2019

Από τον Ωρωπό στον Ευβοϊκό στις Κυκλάδες 1200 χλμ αγώνων

μια αθλητική γιορτή που προσελκύει το ενδιαφέρον της διεθνούς τουριστικής αγοράς

 

H αντίστροφη μέτρηση ξεκινά !

Την 1η Μαϊου στα Παραλία Μαρκοπούλου φιλοξενήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού, η Ελληνική ομάδα που θα συμμετέχει στο Akropolis  Jet Raid 2018, Oropos Greece,  η οποία έκανε τη πρώτη της προπόνηση στον Ευβοϊκό, από τη παραλία του Ωρωπού, στη Χαλκίδα και Νέα Αρτάκη.  Ηταν  μια μοναδική ευκαιρία να πάρουμε γεύση από το μοναδικό θέαμα που θα απολαύσουμε τον Ιούνιο στον Ωρωπό.

Να θυμίσουμε ότι η «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ- Κ.Ε.Δ.Ω.» είναι ο διοργανωτής και υπεύθυνος φιλοξενίας, της  διοργάνωσης η οποία  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού και την υποστήριξη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού – Ε.Τ.Α.Δ.Ω.

Την εκδήλωση τιμούν επίσης με την αιγίδα και υποστήριξη τους, το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Ε.Ο.Τ. και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Τμ. Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων. Επίσης υποστηρίζουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός/Τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών  και η Ε.Μ.Υ . με επικαιροποιημένα μετεωρολογικά μοντέλα για όλο το εύρος των διαδρομών.

Το συνοπτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης AKROPOLIS JET RAID 2018, OROPOS GREECE, όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα, έχει ως εξής :

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου στις 18.00 μ.μ. ο Δήμος Ωρωπού υποδέχεται τους συμμετέχοντες στη διοργάνωσης, στην επίσημη τελετή έναρξης, η οποία θα ξεκινήσει με τη Παρέλαση Κρατών (ομάδων με σημαίες κρατών)  από Παραλία Μαρκοπούλου μέχρι Είσοδο Πορθμείου. Θα επακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων  και μουσικοχορευτικό δρώμενο, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων  της ΚΕΔΩ και αθλητικών συλλόγων του Δήμου. Τέλος  θα ακολουθήσει παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας  και το επίσημο δείπνο στο χώρο διαμονής.

ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Τη Τρίτη ξεκινά η πρώτη αγωνιστική ενότητα, το  Gran Prix Ευβοϊκού (09.30 πμ.) από τη Παραλία Μαρκοπούλου, Ωρωπού προς Χαλκίδα, Νέα Αρτάκη, Ερέτρια. Τα πληρωμάτα, στην πρώτη αγωνιστική διαδρομή, θα διασχίσουν αγωνιστικά  τα νερά του Ευβοϊκού μέχρι τη Νέα Γέφυρα της Χαλκίδας. Από το σημείο αυτό θα διέλθουν με χαμηλή ταχύτητα σε μορφή παρέλασης (10.30 π.μ. περίπου), όλο το μήκος της παραλίας της Χαλκίδας, προσφέροντας την ευκαιρία, σε όσους θα βρίσκονται στη περιοχή, να απολαύσουν ένα όμορφο θέαμα σχηματισμών μέχρι τη Νέα Αρτάκη. Στη Νέα Αρτάκη τα πληρώματα θα υποδεχτούν τοπικοί φορείς, κατά τη διάρκεια  της σύντομη στάσης για ανάπαυση.  Τα πληρώματα θα αναμετρηθούν στη δεύτερη αγωνιστική διαδρομή, επιστρέφοντας στη Νέα Γέφυρα Χαλκίδας μέχρι  το θαλάσσιο χώρο της Ερέτριας. Τέλος, μετά τη μεσημεριανή αναύπαση, θα ακολουθήσει η τελευταία αγωνιστική διαδρομή, προς τη Παραλία Μαρκοπούλου, Ωρωπού και ο τερματισμός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 & ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το πρωϊ της 6ης Ιουνίου θα γίνει η εκκίνηση του Gran Prix Αιγαίου από Ωρωπό προς Μήλο, με ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό σε νησί των Κυκλάδων. Ο Δήμος Μήλου θα φιλοξενήσει για δύο ημέρες εντυπωσιακούς αγώνες στις διάσημες παραλίες του νησιού και πληθώρα πολιτιστικών  δρώμενων. Η διαδρομή αυτή, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών αλλά και της μεγάλης απόστασης, θα είναι για τα πληρώματα μια πρόκληση ιδιαίτερης αντοχής και στρατηγικής στη χρήση των καυσίμων, για τα οποία και βαθμολογούνται.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου τα πληρώματα ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής στον Ωρωπό από Μήλο με ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό στην Κύθνο. Ο τερματισμός του Gran Prix Αιγαίου και η υποδοχή των πληρωμάτων θα γίνει το μεσημέρι στη Παραλία Μαρκοπούλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το Σάββατο το πρωϊ (09.30 πμ.) κορυφώνεται η αγωνία, καθώς τα πληρώματα θα πρέπει να φέρουν εις πέρας  αγωνιστικές διαδρομές κατά μήκος του Ωρωπού (Gran Prix Ωρωπού), με αγώνες από το πρωι μέχρι το απόγευμα. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τις  διαδρομές που θα έχουν δωθεί στα πληρώματα, θα υπάρχουν «και οι μυστικές διαδρομές ”, μυστικές διαδρομές που θα δίδονται με συντεταγμένες με την εκκίνηση του αγώνα, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα τους. Το απόγευμα θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης με την βαθμολόγηση   και τη Τελετή Απονομών στον αγωνιστικό χώρο. Η αποχαιρετιστήρια δεξίωση (beach party) θα δωθεί στην ιδιωτική παραλία  του χώρου διαμονής.

Ζήστε μαζί μας στον Ωρωπό την ένταση, το θέαμα και τις εκδηλώσεις του Akropolis Jet Raid 2018, Oropos Greece.

Ροη Ειδησεων

Έρχεται το ιπταμενό ταξί της Uber και της NASA
Η Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος μαζεύει πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό
Τα So Easy Education έγιναν χρυσά!
Ποδηλασία (Παγκόσμιο Κύπελλο Οστάνδης), Μπότσια (Παγκόσμιο Όπεν Χονγκ Κονγκ) και Κολύμβηση (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ)
Η Google διακόπτει την συνεργασία της με την Huawei
«Ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου ο Τεληκωστόγλου
«ΑΒ You’ll Love» Έτοιμα Γεύματα | Μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας από την ΑΒ Βασιλόπουλος & τον chef Άκη Πετρετζίκη
Έχοντας δίπλα σου την ΑΧΑ, «μπορείς» | Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων
Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού και ιστορικής τεκμηρίωσης
Αύξηση όγκου πωλήσεων στην Ελληνική αγορά και διατήρηση ικανοποιητικής κερδοφορίας, παρά τη σημαντική μείωση των διεθνών περιθωρίων
Westnet Distribution: Σημαντική ενίσχυση πωλήσεων και κερδοφορίας κατά το οικονομικό έτος 2018
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ – Χρώμα της Χρονιάς 2019 από τη Vivechrom
Η Pepsi MAX® Θέτει η γεύση της στην πρώτη γραμμή και φέρνει την πρόκληση του Pepsi Taste Challenge στους Έλληνες καταναλωτές
Χάλκινο μετάλλιο ο Καργιωτάκης και 4 προκρίσεις στη Βραζιλία
Skiathos Palace Cup 2019
Ηγετική Παρουσία της AkzoNobel στην Ελλάδα
Το Τέλος

Το Τέλος

15 May 2019
Οριστικά στο προπαραολυμπιακό τουρνουά γκόλμπολ οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών / Τριπλή πρωτιά για Βλάμη στο πανελλήνιο ξιφασκίας με αμαξίδιο
Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα
Εντυπωσιακή η συμμετοχή της Ελλάδας στη Seafood Expo Global 2019!

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION