Monday, 27th May, 2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Γυναικείας αναπαραγωγικής χειρουργικής που διοργάνωσε το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής του ΥΓΕΙΑ, κατά την διάρκεια της οποίας διακεκριμένοι επιστήμονες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους επί του θέματος και ανέπτυξαν όλα τα νεότερα δεδομένα του κλάδου της Γυναικείας Αναπαραγωγικής Χειρουργικής.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκε η αλματώδης εξέλιξη στον τομέα της ενδοσκοπικής χειρουργικής, η οποία  έχει επαναπροσδιορίσει τη σημασία της χειρουργικής προσέγγισης για την αποκατάσταση αλλά και διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Παρουσιάστηκαν  οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα, και στις οποίες  εφαρμόζετε η κατάλληλη ενδοσκοπική χειρουργική αποτελεσματικά, όπως, η ανεξήγητη στειρότητα, ενδομητρίωση, ινομυώματα μήτρας, υδροσάλπιγγες, λύση συμφύσεων, πλαστική σαλπίγγων, ovarian drilling πολυκυστικές ωοθήκες αλλά και ως συμπλήρωμα στις τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική γονιμοποίηση) βελτιώνοντας τα ποσοστά επιτυχίας. Οι ενδοσκοπικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν την Υστεροσκόπηση, τη Λαπαροσκόπηση και πιο πρόσφατα την Ρομποτική Χειρουργική.

Ο κ. Βασίλης Καπετανάκης, Διευθυντής Τμήματος Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ, τόνισε ότι «Ο ρόλος της αναπαραγωγικής χειρουργικής έχει αλλάξει λόγω των βελτιωμένων δυνατοτήτων ενδοσκοπικής χειρουργικής που προκύπτουν από την καινοτομία, την εξέλιξη των εργαλείων και τη βελτίωση της γνώσης εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών. Η αναπαραγωγική χειρουργική σε συνδυασμό με τα γνωστά πλεονεκτήματα της ενδοσκοπικής χειρουργικής αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη θεραπεία της γυναικείας υπογονιμότητας, είτε επιτυγχάνοντας αποκατάσταση της γονιμότητας, καθιστώντας δυνατή την ικανότητα αυτόματης σύλληψης, είτε αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στις περιπτώσεις που ενδείκνυται. Παράλληλα, έχει μεγάλο ρόλο και για τη μελλοντική διασφάλιση της γονιμότητας σε γυναίκες που χρήζουν γυναικολογικής επέμβασης, αλλά δεν επιθυμούν στην παρούσα φάση να τεκνοποιήσουν.»

Το Τμήμα Ενδοσκοπικής Γυναικολογικής Αναπαραγωγικής Χειρουργικής του ΥΓΕΙΑ, υπό την Διεύθυνση του Δρ. Βασίλειου Καπετανάκη, παρέχει στους ασθενείς μια ολιστική αντιμετώπιση, δεδομένου ότι οι ιατροί του τμήματος έχουν μεγάλη εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία τόσο στο τομέα της γυναικείας αναπαραγωγής όσο και στην ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκοπικά και ρομποτικά), εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη θεραπεία για τη διασφάλιση και διατήρηση της γονιμότητας σε σύνθετες παθολογικές καταστάσεις.

Ροη Ειδησεων

Γενικός κανονισμός για την προστασία δεδομένων: ένας χρόνος μετά
Ασημένιοι στη Βουλγαρία οι Δραζινός και Σάρρα
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ο 4ος τελικός ζωντανά στο Action24
Με 33 εθνικά ρεκόρ έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης ΟΠΑΠ
Μπίρα 3.000 ετών έφτιαξαν αρχαιολόγοι
Οριστικά με 32 ομάδες το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ
Διακοπή συνεργασίας της ARM με την Huawei
Πρόγραμμα Οδοντιατρικής πρόληψης και θεραπείας παιδιών  «Χαρί-ζουμε παιδικά χαμόγελα» με την αποκλειστική υποστήριξη της MYTILINEOS
Η ELPEDISON εγκαινιάζει το νέο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΟΠΑΠ με απολογισμό 57 νέες εθνικές επιδόσεις
Ενισχύει την «Κιβωτό του κόσμου» το 9ο τουρνουά πινγκ πονγκ για τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο Action24
Λευκορωσία: Street art στην οδό Οκτιάμπρσκαγια
Οι πρώτες 8K τηλεοράσεις της Sony θα είναι διαθέσιμες στην αγορά αρχές Ιουνίου
ΙRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino: Πρωταγωνιστής ξανά στο τριαθλητικό καλεντάρι του 2020
Έρχεται το ιπταμενό ταξί της Uber και της NASA
Η Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος μαζεύει πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό
Τα So Easy Education έγιναν χρυσά!
Ποδηλασία (Παγκόσμιο Κύπελλο Οστάνδης), Μπότσια (Παγκόσμιο Όπεν Χονγκ Κονγκ) και Κολύμβηση (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ)
Η Google διακόπτει την συνεργασία της με την Huawei

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION