Ο Ερντογάν κάνει εκκαθαρίσεις στο κόμμα του

  • Πέμπτη, Οκτ 26 2017

Στην Τουρκία, ο Ερντογάν προχωρά σε εκκαθαρίσεις στο κόμμα του. Η ανταπόκριση της γαλλικής εφημερίδας Le Monde αναφέρεται στην παραίτηση σειράς δημάρχων που ανήκουν στο AKP, κατ? απαίτηση του Τούρκου Προέδρου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

Όπως γίνεται γνωστό από το δημοσίευμα, έχει ήδη ζητηθεί η παραίτηση 6 δημάρχων, ενώ ένας κατάλογος δεκάδων τοπικών αξιωματούχων βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου. Μέχρι στιγμής, 4 έχουν συμμορφωθεί με το αίτημα, μεταξύ των οποίων ο ισχυρός δήμαρχος της Κων/πολης, Καντίρ Τοπμπάς, ο οποίος αποχώρησε «χωρίς παζάρια» στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα, οι Μαχμέτ Κελές και Φαρούκ Ακντογάν, δήμαρχοι D?zce και Νίγδης (Nigde) έκαναν το ίδιο.

Στις 23 Οκτωβρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του και ο Ρετζέπ Αλτεπέ, δήμαρχος Προύσας. Δύο ωστόσο κώφευσαν στο αίτημα: οι δήμαρχοι Balikesir και Άγκυρας. Η πιο σθεναρή αντίσταση ήρθε από τον Μελίχ Γκιοκτσέκ, τον δήμαρχο της πρωτεύουσας, «για τον οποίο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα βρεθεί σε δυσμένεια, δεδομένου του ιστορικού των υπηρεσιών του», σχολιάζει η δημοσιογράφος.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.