Ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζει σήμερα τους υποψήφιους του κινήματός του στις εκλογές

  • Πέμπτη, Μαϊ 11 2017

Το πρώτα ονόματα των υποψηφίων στις βουλευτικές με την ετικέτα «Εμπρός!», πρόκειται να ανακοινωθούν στις 15.30 ώρας Ελλάδας από τον Ζαν Πολ Ντελεβουά, επικεφαλής της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων.

Από το σύνολο των 577 υποψηφίων, προβλέπεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των 450, σύμφωνα με πληροφορίες πηγών του περιβάλλοντος Μακρόν.

Ο λόγος της σχετικής καθυστέρησης, οφείλεται κυρίως στον υψηλό αριθμό υποψηφιοτήτων της τελευταίας στιγμής, για τις οποίες την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Μακρόν.

Ανάμεσά τους είναι η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, που βιάστηκε να την ανακοινώσει στο ραδιόφωνο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την έγκριση, υποχρεώνοντας τον Ζαν Πολ Νελεβουά να δηλώσει χθες ότι ο Μ. Βαλς δεν είχε εξασφαλίσει τα κριτήρια έγκρισης.

Από την περασμένη Κυριακή, ημέρα νίκης του Ε. Μακρόν, ογδόντα σοσιαλιστές έχουν υποβάλλει βουλευτική υποψηφιότητα με την ετικέτα «Εμπρός!».

Το άλλο θέμα που έχει προβληματίσει την Επιτροπή Έγκρισης είναι ποιους υποψηφίους θα πρέπει να αντιτάξουν στις εκλογικές περιφέρειες ορισμένων στελεχών της πρώην κυβέρνησης Ολάντ.

Για παράδειγμα, απέναντι στην Μαρισόλ Τουρέν, πρώην υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία χαίρει της εκτίμησης του Μακρόν, η μεν Επιτροπή θέλει να αντιτάξει έναν ισχυρό αντίπαλο ώστε να ηττηθεί, ενώ ο Μακρόν διαφωνεί.

Η οριακή ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων από τα κόμματα για την εκλογική διαδικασία των βουλευτικών είναι η Παρασκευή 19 Μαϊου.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.