ΓΣΕΕ: Μαζική η κινητοποίηση - Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη

  • Τετάρτη, Μαϊ 17 2017

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι, μετείχαν στη σημερινή 24ωρη γενική απεργία.

Οι διαδηλωτές, μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης τις οποίες συνεχίζει η κυβέρνηση με το 4ο μνημόνιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει», όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία.

Κάνοντας αναφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση της πορείας, επισημαίνει ότι κάποιοι για πολλοστή φορά επιχείρησαν να αμαυρώσουν τον αγώνα των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να περιορίσουν τη μαζικότητα και τη δυναμικότητα της συγκέντρωσης.

Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων και της ΓΣΕΕ, αποστέλλοντας και σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, στην επιστολή του ο κύριος Βισεντίνι τονίζει την έντονη διαφωνία όλων των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας, ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Ρώμη, με τις οποίες, όπως σημειώνει, απαξίωσε τον ρόλο των ελληνικών συνδικάτων.

Η Συνομοσπονδία διαμηνύει πως συνεχίζει τον αγώνα της «ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία». Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου και νέο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 18:30 στο Σύνταγμα

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.