Δυο νέα πάρκα σκύλων σε Ρέντη και Νίκαια

  • Δευτέρα, Φεβ 06 2017

Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για σκύλους ενταγμένοι σε χώρους πρασίνου πρόκειται να δημιουργηθούν στην περιοχή του Ρέντη και σε κεντρική πλατεία του δήμου Νίκαιας και αναμένεται να είναι έτοιμοι για χρήση μέχρι το καλοκαίρι.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό - Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης «όλα ξεκινούν από ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες πόλεις στο αστικό περιβάλλον τους. Όπως όλοι οι πολίτες έτσι και οι ζωόφιλοι πρέπει να κυκλοφορούν άνετα στους χώρους πρασίνου, στις πλατείες, στις παιδικές χαρές. Πρέπει όμως να διαχωρίζουμε τους χώρους αυτούς για να συνυπάρχουν όλοι μαζί. Όπως έχουμε χώρους πρασίνου και παιδικές χαρές πρέπει να έχουμε αντίστοιχους χώρους και για τα ζώα. Ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες κι άρα τον δικό του χώρο».

Τα δυο νέα πάρκα σκύλων θα αποτελούν μέρος ενός χώρου πρασίνου στου Ρέντη και μιας πλατείας στο δήμο Νίκαιας, θα είναι περιφραγμένοι και προστατευμένοι και με ελεύθερη πρόσβαση ολόκληρο το 24ωρο. Ήδη, στη Νίκαια λειτουργούν, εδώ και περίπου έναν χρόνο, δυο πάρκα σκύλων, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας και στο χώρο του πρώην Νεκροταφείου Νεάπολης «Εκεί οι ζωόφιλοι αφήνουν τα ζώα τους να παίζουν άνετα και εκείνοι κάθονται στα παγκάκια που έχουμε τοποθετήσει, συζητούν μεταξύ τους και ανταλλάσσουν πληροφορίες» προσθέτει ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη και εκπροσώπων του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων). Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού δράσεων ανάμεσα στους δυο φορείς (Επιτροπή και ΔΙΚΕΠΑΖ) προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η περισυλλογή των αδέσποτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή εκτός από εκπροσώπους του δήμου απαρτίζεται από μέλη φιλοζωικών σωματείων, κτηνίατρο και εκπαιδευτή σκύλων.

Στο πρόγραμμα του κοινού σχεδίου δράσης εντάσσεται η περισυλλογή, η σήμανση, η στείρωση, ο εμβολιασμός, η θεραπεία από τυχόν ασθένειες ή τραυματισμούς και η επανατοποθέτηση των αδέσποτων στο φυσικό τους περιβάλλον εφόσον δεν υιοθετηθούν.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.