Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου

  • Κυριακή, Σεπ 17 2017

«Οσο πιο γρήγορα εκλογές, τόσο καλύτερα για τη χώρα - Δεν είμαι αυτός που τη μία μέρα θα φοράει το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη το αμπέχονο του διαδηλωτή - Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα πανεπιστήμιο.

έταρτο μνημόνιο
«Η κυβέρνηση κατηγορεί εμένα ότι δήθεν δεσμεύτηκα σε τέταρτο μνημόνιο. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μέτρα, μείωση συντάξεων. Εχει δεσμεύσει τη χώρα σε αυστηρότατο πλαίσιο μέχρι το2022. Εγώ θα πετύχω μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων γιατί θα προτείνω πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Εμείς θα πείσουμε τους εταίρους ότι αυτή είναι η σωστή στρατηγική για τη χώρα. Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου».

Επενδύσεις
Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνησή του, είπε, θα είναι απολύτως προσηλωμένη στην προσέλκυση επενδύσεων και δεν θα δεχθεί αποκλίσεις. «Έχω δεσμευθεί σε μείωση κατά 20% της φορολογίας στις επιχειρήσεις μέσα σε δύο μήνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «έχω δεσμευτεί για ένα απλοποιημένο αδειοδοτικό πλαίσιο». Δεν φοράω τη μία το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη το αμπέχονο του διαδηλωτή, είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για έξοδο στις αγορές
Αν είχαμε καθαρή έξοδο, δεν θα χρειάζομασταν έγκριση για τα όποια αντίμετρα διαφημίζει ο κ. Τσίπρας. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια, Θα είχαμε πρόσβαση στις αγορές από το 2015. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Θεωρούν ότι λόγω των εκλογών δεν θα τους κυνηγάει το αποτύπωμα της πολιτικής τους. Αυτή η περιπέτεια μας στοίχισε δύο μνημόνια.

Για το αίτημα εκλογών
Οσο πιο γρήγορα έλθει η αλλαγή τόσο καλύτερα για τη χώρα. Δεν περιοριζόμαστε όμως εκεί. Δεν είναι δουλειά μου να αναλώνω τον χρόνο μου κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση. Οι πολίτες γνωρίζουν το αποτύπωμα της πολιτικής Τσίπρα. Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, αλλά θα πείσουμε τους Ελληνες ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Οι εκλογές είναι προϋπόθεση για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η γενιά των 360 ευρώ»
«Απευθύνομαι σε όλη την ελληνική κοινωνία η Νέα Δημοκρατία είναι ένα λαϊκό κόμμα», τόνισε. «Η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση για εμάς», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι μια πολιτική αλληλεγγύη ξεκινά από την δημιουργία θέσεων απασχόλησης. «Το σημαντικό είναι να βρούμε στους ανθρώπους δουλειές και όχι επιδόματα. Μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις να αυξήσουμε την πιθανότητα να πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους», τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η γενιά των 360 ευρώ. Αυτό έχει την σφραγίδα του κύριου Τσίπρα. Το αν είναι κοινωνικά ευαίσθητος το απαντούν τα δεδομένα», τόνισε.

Για ΔΑΠ
Απαράδεκτες οι πρακτικές. Αμεση η αντίδραση της ΝΔ. Πρέπει να αλλάξει ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων. Οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν στην εκλογή πρυτάνεων. Δεν είναι δουλειά τους. Γιατί μέσω της συμμετοχής τους στο παρελθόμ γεννήθηκαν πελατειακές σχέσεις. Αλλάζει και ο ίδιος ο ρόλος της ΔΑΠ. Η ΔΑΠ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε εκλογές που αποξενώνουν τους πολλούς. Να υπάρχει εθνικό συμβούλιο φοιτητών που θα συμμετέχει η ΔΑΠ με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα πανεπιστήμιο.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια
Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος, οτιδήποτε άλλο είναι στρουθοκαμηλισμός. 60.000 Ελληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό, πολλοί αιμοδοτούν την κυπριακή οικονομία, ενώ θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι κέντρο αριστείας. Εμφαση όμως στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν άμεσα. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο και θα είναι από τα πρώτα.

Για Eldorado
Η νομοθεσία μας επιτρέπει να περιορίσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το ισοζύγιο είναι θετικό για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την τόνωση των τοπικών κοινωνιών και τα έσοδα στον προϋπολογισμό.

Για πελατειακό κράτος και προσλήψεις
Ο λόγος που οι πιστωτές μας επέμειναν στη διατήρηση υψηλών πλεονασμάτων είναι ότι δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει στις συνήθειες του παρελθόντος: να προσλαμβάνει στο Δημόσιο και να χτίζει πελατειακό κράτος. Όπως μπορεί επαναλαμβάνει τις χειρότερες τακτικές της Μεταπολίτευσης που η ίδια κατηγορεί. Διατήρηση 5 προς 1 αποχωρήσεων προσλήψεων στο Δημόσιο για κάποιο διάστημα.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.