Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανιάτης: Ο κ. Τσίπρας απειλεί τις επενδύσεις, αναβάλλει επ’ αόριστον την ανάπτυξη

Mε αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Ιταλίας για ενεργειακά θέματα

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «με τραγικές καθυστερήσεις και ολιγωρίες, εν μέσω νέφους ιδεοληψιών και ψευδών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έρχεται να υλοποιήσει τη στρατηγική μας επιλογή στην προώθηση κορυφαίας γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας ενεργειακών έργων, όπως τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου TAP, IGB και EastMed».

«Ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπερθεματίζουν για μια πολιτική, την οποία όταν εμείς επιδιώκαμε να εφαρμόσουμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, εκείνοι δημαγωγικά καταδίκαζαν και καταψήφιζαν στη Βουλή στις συμβάσεις που φέρναμε για ψήφιση» σημείωσε ο κ. Μανιάτης και προσέθεσε:

«Με τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά τους παραλίγο να τινάξουν στον αέρα το επενδυτικό σχέδιο της κοινοπραξίας Total –Edison – Ελληνικά Πετρέλαια στο «οικόπεδο 2» δυτικά της Κέρκυρας, που κέρδισαν οι εταιρείες με τη συμμετοχή τους στο μεγάλο γύρο ερευνών υδρογονανθράκων, που προκηρύξαμε το 2014. Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να φέρουν τη σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επίσης επικρότησε την επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ της ιταλικής ENEL για την κατασκευή μεγάλου αιολικού πάρκου στον Καφηρέα της Εύβοιας. Μόνο που παρέλειψε να πει πως αυτό το έργο, που πρόκειται να προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και ετήσια έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους κατοίκους των ορεινών χωριών, εξελίσσεται σε ένα νέο Eldorado Gold λόγω δικαστικών εμπλοκών και παραμένει άγνωστο αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να υλοποιηθεί.

Η πραγματικότητα κύριε Τσίπρα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ψεύδους, αλλά το κόστος της απάτης είναι τεράστιο στην κοινωνία και την οικονομία».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.