Στη Βουλή ο φάκελλος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη για τον Πάνο Καμμένο

  • Παρασκευή, Σεπ 15 2017

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο φάκελλος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη περί πιέσεων που δέχθηκε προκειμένου να εμπλέξει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του πλοίου Noor 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εισαγγελικό πόρισμα περιγράφεται πώς υλοποιήθηκε η προσπάθεια εμπλοκής του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση. Την προκαταρκτική εξέταση διενήργησε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος. Έπειτα από περίπου δύο μήνες δικαστικής έρευνας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, η μία δικογραφία με τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο διαβιβάζεται στη Βουλή, ενώ ο δεύτερος φάκελλος με τη δικογραφία για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη αποστέλλεται στο Ναυτοδικείο για τα περαιτέρω.

Παραλλήλως, ο εισαγγελέας εφετών θέτει στο αρχείο την έρευνα για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς Ειρήνη Τζήβα που επισκέφθηκε στις φυλακές τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, όσο και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Στο πόρισμά του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο εισαγγελέας εφετών αναφέρει ότι η υπόθεση πρέπει να χωριστεί και να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ως προς τον ανθυπασπιστή του Λιμενού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, προκειμένου να κριθεί αρμοδίως αν τέλεσε η όχι τα εγκλήματα της απόπειρας της κατάχρησης εξουσίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και λοιπά.

Περαιτέρω έρευνα αναμένεται για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη με τον ανθυπασπιστή του Λιμενικού. Διαβιβάζοντας τις συνομιλίες, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτος αναφέρει στο πόρισμά του ότι πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από τον ισοβίτη μέσα στις φυλακές, όπως επίσης και για το μέσο που χρησιμοποίησε ο Γιαννουσάκης με σκοπό να καταγράψει τους διαλόγους του με τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη, όντας έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνας.

Με αυτά ως δεδομένα τεκμαίρεται ότι η συνέχεια των ερευνών ώστε να διακριβωθούν τα καταγγελλόμενα περνά αφενός μεν στα μέλη της Βουλής των Ελλήνων (για τις καταγγελίες του Μάκη Γιαννουσάκη σχετικά με τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου) και στον εισαγγελέα
του Ναυτοδικείου (για τους χειρισμούς του ανθυπασπιστή του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη), προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.