Κυβερνητική πηγή: «Μπορεί να βρεθεί σημείο ισορροπίας – Πρόβλημα η στάση του ΔΝΤ»

  • Πέμπτη, Δεκ 22 2016

Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή σε άτυπη ενημέρωση προς τους κυβερνητικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου: «Το βασικό θέμα που υπάρχει ανοικτό έχει να κάνει με τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη απαίτηση θα είχαμε κλείσει στις 5

Δεκέμβρη».

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση σημειώνει πως «υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας. Και ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι τέλος Ιανουαρίου μπορούμε να έχουμε λύση. Το πρόβλημα είναι η στάση του ΔΝΤ. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε εντός στόχων. Και οποιαδήποτε αναζωπύρωση του ελληνικού ζητήματος θα είναι τεχνητή. Είμαστε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε σκληρά».

Σχετικά με τα εργασιακά, ανέφερε πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου είναι μια αρκετά θετική απόφαση. Στις συλλογικές διαπραγματεύσεις παραμείνει ένα θέμα ανοικτό, αλλά το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσει ότι εδώ είναι Ευρώπη. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θέλουν να προκαλέσουν πτώση κυβερνήσεων, ανέφερε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι για κάποιους «Η τεχνητή αναζωπύρωση του ελληνικού ζητήματος θα μπορούσε να προέλθει για εσωτερική δική τους πολιτική κατανάλωση» και υπογράμμισε πως αποσκοπούν στο να δείξουν ένα σκληρό πρόσωπο στο δικό τους ακροατήριο καθώς πιέζονται από δυνάμεις της Ακροδεξιάς.

Σχετικά με την επιστολή Τσακαλώτου η ίδια κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι το κομφούζιο που δημιουργήθηκε ήταν περισσότερο δημοσιογραφικό, παρά πραγματικό, προσθέτοντας πως «το απαντητικό κείμενο θα ετοιμαστεί και θα αποσταλεί». Δήλωσε, επίσης, οτι, «θα συζητηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια και θα αποσταλεί στα κράτη μέλη. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα εχει υπάρξει οριστική διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος».
Επιπλέον, διευκρίνισε ότι «Το κείμενο θα συνταχθεί από τις ελληνικές αρχές, θα πρέπει να εγκριθεί από τα τεχνικά κλιμάκια και θα πάει στο euroworking group».

Τέλος, γίνεται η εκτίμηση ότι κανείς δεν θέλει να προσθέσει στην ήδη μεγάλη αβεβαιότητα και την ελληνική κρίση.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.