Monday, 27th May, 2019

Με την εντυπωσιακότερη μέχρι σήμερα συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Ιχθυηρών, Θαλασσινών και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Επεξεργασίας Ιχθυηρών που πραγματοποιείται στον κόσμο, οι ελληνικές επιχειρήσεις, που συμμετείχαν υπό την οργανωτική αιγίδα της Promo Solution, έδειξαν για μια ακόμη χρονιά τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδος για την ανάπτυξη των εξαγωγών και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Η Seafood Expo Global, πραγματοποιήθηκε φέτος για 27η συνεχή χρονιά, το διάστημα 7-9/5/2018 στο εκθεσιακό κέντρο Brussels Expo, των Βρυξελλών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη του είδους της, καθώς συγκεντρώνει σταθερά κάθε χρόνο τις ηγέτιδες εταιρείες στους κλάδους των ιχθυηρών, των θαλασσινών και του μηχανολογικού εξοπλισμού παγκοσμίως, ενώ και η πλειοψηφία των αγοραστών αποτελείται από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παγκοσμίως, με τεράστια επιρροή στη διαμόρφωση της ζήτησης στην αγορά ιχθυηρών.

Η ελληνική συμμετοχή, όντας για μια ακόμη χρονιά υπό την αποκλειστική οργάνωση της Promo Solution, «μαγνήτισε» την πλειοψηφία των διεθνών αγοραστών & των εκπροσώπων μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων που βρέθηκαν στην έκθεση, από την έναρξή της μέχρι και την τελευταία ημέρα! Αποδείχθηκε έτσι για μια ακόμη διοργάνωση η τεράστια διεθνής ζήτηση που υπάρχει για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και οι περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης ενός πολύ σημαντικού εξαγωγικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικότερα, σε δεσπόζουσα θέση στην είσοδο της αίθουσας 6του εκθεσιακού κέντρου (η οποία θεωρείται από τις καλύτερες της έκθεσης), βρέθηκαν οι εξής επιχειρήσεις: ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ, ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ και ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. Παράλληλα εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιεργειών (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) στην οργάνωση του περιπτέρου, η οποία προβάλλοντας την καμπάνια «Fish from Greece» ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών αλιευμάτων, παρέχοντας αναλυτικές πληροφορίες για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου.

Τον κλάδο του μηχανολογικού εξοπλισμού στη αίθουσα 4 της έκθεσης εκπροσώπησαν οι εταιρείες Ε. & Γ. ΜΑΛΙΔΑΚΗΣ Ο.Ε., THEMA AUTOMATION και Χ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε., αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές προοπτικές που παρέχει ο κλάδος της τεχνολογίας ιχθυοκαλλιεργειών για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια επίσης της ανάδειξης των αξεπέραστων γεύσεων της ελληνικής γαστρονομίας, η Promo Solution ανέλαβε τη διοργάνωση ‘live cooking sessions’, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον διεθνούς φήμης executive chef κο Κωνσταντίνο Βασάλο. Οι «ζωντανές» επιδείξεις μαγειρικής, με βασική πρώτη ύλη τα προϊόντα των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών, τυγχάνουν σε κάθε διοργάνωση ιδιαίτερης απήχησης από το σύνολο των επισκεπτών της έκθεσης, που συρρέουν ώστε να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα και να ενημερωθούν για τους εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής τους.

Τέλος, τις ελληνικές συμμετοχές τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κος Αναστάσιος Παπαθωμάς και η Διευθύντρια Αντιπρ. Γραφείου Βρυξελλών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κα Ειρήνη Κωνσταντινίδου. Ο κος Παπαθωμάς ξεναγήθηκε στα περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών και συνομίλησε με εκπροσώπους όλων των εταιρειών για εμπορικά και εξαγωγικά θέματα. Όλοι οι συμμετέχουσες εταιρείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχής τους στη φετινή έκθεση και ανανέωσαν, με ακόμη υψηλότερες προσδοκίες, την παρουσία τους για τη διοργάνωση του 2020!

Ροη Ειδησεων

Γενικός κανονισμός για την προστασία δεδομένων: ένας χρόνος μετά
Ασημένιοι στη Βουλγαρία οι Δραζινός και Σάρρα
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ο 4ος τελικός ζωντανά στο Action24
Με 33 εθνικά ρεκόρ έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης ΟΠΑΠ
Μπίρα 3.000 ετών έφτιαξαν αρχαιολόγοι
Οριστικά με 32 ομάδες το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ
Διακοπή συνεργασίας της ARM με την Huawei
Πρόγραμμα Οδοντιατρικής πρόληψης και θεραπείας παιδιών  «Χαρί-ζουμε παιδικά χαμόγελα» με την αποκλειστική υποστήριξη της MYTILINEOS
Η ELPEDISON εγκαινιάζει το νέο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΟΠΑΠ με απολογισμό 57 νέες εθνικές επιδόσεις
Ενισχύει την «Κιβωτό του κόσμου» το 9ο τουρνουά πινγκ πονγκ για τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο Action24
Λευκορωσία: Street art στην οδό Οκτιάμπρσκαγια
Οι πρώτες 8K τηλεοράσεις της Sony θα είναι διαθέσιμες στην αγορά αρχές Ιουνίου
ΙRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino: Πρωταγωνιστής ξανά στο τριαθλητικό καλεντάρι του 2020
Έρχεται το ιπταμενό ταξί της Uber και της NASA
Η Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος μαζεύει πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό
Τα So Easy Education έγιναν χρυσά!
Ποδηλασία (Παγκόσμιο Κύπελλο Οστάνδης), Μπότσια (Παγκόσμιο Όπεν Χονγκ Κονγκ) και Κολύμβηση (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ)
Η Google διακόπτει την συνεργασία της με την Huawei

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION