Tuesday, 18th June, 2019

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ανακοινώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» και σας προσκαλεί να ζήσετε

μία ξεχωριστή εμπειρία το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

 

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018.

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους για το κοινό για ένα διήμερο και προσφέρουν ξεναγήσεις και μια σειρά από δια δραστικές εμπειρίες, στον χώρο τους, όπως σεμινάρια & γευσιγνωσίες.

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.

Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία και την ξενάγηση, το κοινό έχει την δυνατότητα να γνωρίσει το ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθεί με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθει για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, να συνομιλήσει με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και να δοκιμάσει διαφορετικά είδη μπύρας.

Στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2018», εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην διοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, και είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν καλύτερα το ζύθο και να μοιραστούν μαζί τους ζυθοποιούς μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα!

 

Τα μέλη που συμμετέχουν στην δράση για το 2019 είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
  • Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE
  • Ζυθοποιία Χίου
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
  • Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ

Τύπος εκδηλώσεων στα πλαίσια της δράσης στα ζυθοποιεία:

  • Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης των ζυθοποιείων που συμμετέχουν
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας
  • Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
  • Καθοδηγούμενη γευσιγνωσία μπύρας ( Food pairing)
  • Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς
  • Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού

Ενημερωθείτε για τα Ζυθοποιεία που συμμετέχουν αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα  της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 22 & 23 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 15 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η  ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο διατροφής, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ροη Ειδησεων

Κάνε τον… άθλο σου στη Σύρο!
Η Microsoft επανέφερε όλα τα laptops της Huawei στο κατάστημα της
Η γιορτή της ελληνικής Τοξοβολίας άνοιξε νέους δρόμους για το άθλημα
Πιέσεις για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας – Βόρειας Μακεδονίας
Πλήγμα στην Huawei: Τι λέει ο ιδρυτής της
Στα ρεπεσάζ του Ευρωπαϊκού Ιωσηφίδης και Μπούκης
Ολόκληρος ο Σαίξπηρ ΑΠΟΨΕ!
«Σάρωσε» τα μετάλλια η προολυμπιακή ομάδα στο G1 τουρνουά του Λουξεμβούργου
«Visa for Venezia»: Ένα πρόγραμμα για τη διάσωση της Βενετίας
Χωρίς ομάδα τη νέα σεζόν ο Αλέγκρι!
Ο συγχρονισμός μεταξύ Google Drive και Google Photos θα πάψει από αρχές Ιουλίου
Κανονικά από Παρασκευή τα διαγνωστικά κέντρα
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στον Πολύγυρο
“Stadia” – Νέα πλατφόρμα gaming από την Google
Η AbbVie αναδεικνύεται 4η ανάμεσα στις εταιρείες  με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη
Φυσικοί τρόποι για να διώξετε μια και καλή τα κουνούπια
Ινδία: Περισσότερα από 50 παιδιά πέθαναν αφού έφαγαν το φρούτο λίτσι
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια του
Renault: Μονόδρομος η συμμαχία με Νissan
Premier League: Αυτό είναι το πρόγραμμα της πρεμιέρας του επόμενου πρωταθλήματος

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION