Tuesday, 18th June, 2019

Η KINITRO είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, μία πρωτοβουλία βιωματικής εκπαίδευσης, η οποία εκφράζει τη γυναικεία, νεανική, κοινωνική επιχειρηματικότητα. Οι ιδρύτριές της, Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι και Αριστέα Μπισμπίκη, έπειτα από μία επιτυχημένη πορεία του Labyrinth of Senses βρήκαν το κίνητρο, για να κάνουν το επόμενο  βήμα και να δημιουργήσουν έναν κόσμο πιο προσβάσιμο για όλους. Στόχος της KINITRO, είναι να υπογραμμίσει τις αξίες της συμπερίληψης,  της δημιουργικότητας και της προσβασιμότητας, θέτοντας νέες βάσεις στην εκπαίδευση και επενδύοντας σ’ αυτήν.

Όλα ξεκίνησαν τέσσερα χρόνια πριν, με το Labyrinth of Senses, ένα βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία, που πλέον αποτελεί το μακροβιότερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της KINITRO.  Η επιτυχία του Labyrinth of Senses αποτυπώνεται μέσα από εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Απόδειξη η  αναγνώριση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη ως καινοτόμος καλή πρακτική για την αναπηρία το 2019, αλλά και η τίμηση από το Impact Hub Athens, με το βραβείο  “Social Impact Award 2017”. Μέχρι σήμερα έχει επηρεάσει πάνω από 8500 συμμετέχοντες, σε 10 χώρες  διοργανώνοντας  περισσότερα από 100  βιωματικά εργαστήρια πρεσβεύοντας τις αρχές της συμπερίληψης, προσβασιμότητας και του εθελοντισμού. Πρόσφατα, οι ιδρύτριες της ΚΙΝΙΤRO  μέσα από μία κοινή διαδραστική ομιλία στο TEDxPanteion University μίλησαν για τη σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τόνισαν τις αξίες της συμπεριληπτικής κοινωνίας αλλά και τη δύναμη της μη τυπικής μάθησης.

Προσωπικό μας μέλημα, λοιπόν, είναι να συνεχίσουμε να  πορευόμαστε στο μονοπάτι που ήδη, εδώ και 5 χρόνια έχουμε χαράξει και να συνεχίζουμε να εμπνέουμε ανθρώπους να βρουν τη σπίθα μέσα τους “Find the SPARK in you”. Ο τρόπος μας είναι απλός. Με τη διεξαγωγή σεμιναρίων, σεμιναριακών κύκλων και workshops σε σχολεία και events, μέσω εκπαιδεύσεων στις εταιρίες, διοργανώνοντας tailor made Diversity & Inclusion Days,  καταφέρνουμε να  επηρεάζουμε θετικά όσους ψάχνουν κίνητρο για έναν πιο προσβάσιμο κόσμο.  Τα εργαστήρια αυτά διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τους εθελοντές μας, που εκπαιδεύονται συνεχώς, ώστε να αποκτούν ολοένα και περισσότερες δεξιότητες για να γίνουν και οι ίδιοι εκπαιδευτές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ενεργούς νέους πολίτες που θα γίνουν με τη στάση και τις αξίες τους παράδειγμα για όλους.

Αν θες να να συμβάλλεις στο έργο μας, και να συνδημιουργήσουμε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, τότε περιμένουμε την αίτησή σου, για να γίνεις εθελοντής στην ομάδα μας ΕΔΩ

Τι λες; Συνταξιδεύουμε;

Ροη Ειδησεων

Κάνε τον… άθλο σου στη Σύρο!
Η Microsoft επανέφερε όλα τα laptops της Huawei στο κατάστημα της
Η γιορτή της ελληνικής Τοξοβολίας άνοιξε νέους δρόμους για το άθλημα
Πιέσεις για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας – Βόρειας Μακεδονίας
Πλήγμα στην Huawei: Τι λέει ο ιδρυτής της
Στα ρεπεσάζ του Ευρωπαϊκού Ιωσηφίδης και Μπούκης
Ολόκληρος ο Σαίξπηρ ΑΠΟΨΕ!
«Σάρωσε» τα μετάλλια η προολυμπιακή ομάδα στο G1 τουρνουά του Λουξεμβούργου
«Visa for Venezia»: Ένα πρόγραμμα για τη διάσωση της Βενετίας
Χωρίς ομάδα τη νέα σεζόν ο Αλέγκρι!
Ο συγχρονισμός μεταξύ Google Drive και Google Photos θα πάψει από αρχές Ιουλίου
Κανονικά από Παρασκευή τα διαγνωστικά κέντρα
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στον Πολύγυρο
“Stadia” – Νέα πλατφόρμα gaming από την Google
Η AbbVie αναδεικνύεται 4η ανάμεσα στις εταιρείες  με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη
Φυσικοί τρόποι για να διώξετε μια και καλή τα κουνούπια
Ινδία: Περισσότερα από 50 παιδιά πέθαναν αφού έφαγαν το φρούτο λίτσι
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια του
Renault: Μονόδρομος η συμμαχία με Νissan
Premier League: Αυτό είναι το πρόγραμμα της πρεμιέρας του επόμενου πρωταθλήματος

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION