Τέλος οι μύθοι: Oι γυναίκες έχουν την ίδια σεξουαλική ορμή με τους άντρες

  • Τρίτη, Ιουν 21 2016

Νέα έρευνα, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες έχουν την ίδια σεξουαλική ορμή και επιθυμία με τους άντρες.


Σύμφωνα με τους αναλυτές, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες θέλουν περισσότερο σεξ από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους, όμως οι άνδρες φοβούμενοι την απόρριψη σταματούν να είναι τόσο διαχυτικοί και εκδηλωτικοί απέναντί τους. Μένοντας στις προκαταλήψεις που υπάρχουν, ότι οι γυναίκες όταν είναι παντρεμένες ή έχουν παιδιά δεν έχουν τόσο πολλές σεξουαλικές ορμές, υποτιμούν τις ανάγκες των γυναικών τους και μένουν αδρανείς μέσα στη σχέση.
Η έρευνα έγινε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο και δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στην Εφημερίδα της Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας. Οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες σε μακροχρόνιες σχέσεις συχνά υποτιμούν πόσο συχνά οι σύζυγοι ή οι φίλες τους θέλουν να είναι πιο οικείοι μαζί τους.


Η έρευνα αποτελείται από τρεις μελέτες σε 229 ζευγάρια που ήταν πολλά χρόνια μαζί. Τα ζευγάρια που ήταν μαζί έξι χρόνια κατά μέσο όρο, ανέφεραν ότι έκαναν σεξ κατά μέσο όρο μία με δύο φορές την εβδομάδα.
Στη μια μελέτη, 44 ζευγάρια κράτησαν ημερολόγιο για τρεις εβδομάδες στο οποίο ανέφεραν το δικό τους επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας κάθε μέρα, καθώς και την αντίληψή τους για το επίπεδο επιθυμίας του συντρόφου τους, και το επίπεδο ικανοποίησής τους μέσα στη σχέση. Στη δεύτερη μελέτη, 84 ζευγάρια πήγαν στο ερευνητικό εργαστήριο μία φορά και απάντησα σχετικά με το γενικό επίπεδο της επιθυμίας τους, την αντίληψή τους για την επιθυμία του συντρόφου τους και την ευτυχία τους στη σχέση. Στην τρίτη μελέτη, 101 ζευγάρια κράτησαν ημερολόγιο για τρεις εβδομάδες, κάνοντας αναλυτική έκθεση σχετικά με τα τρία αυτά ζητήματα. Τους ζητήθηκε επίσης να αναφέρουν ποια ήταν τα κίνητρα κάθε μέρα για να αποφύγουν τη σεξουαλική απόρριψη.


Και οι τρεις μελέτες έδειξαν ότι, οι άνδρες θεωρούν πως οι γυναίκες δεν επιθυμούν πια να έχουν τόσο ενεργή σεξουαλική ζωή, με τους ίδιους και γι αυτό δεν κάνουν προσπάθειες, από φόβο μήπως ακούσουν κάτι αρνητικό.
Η επικεφαλής και συγγραφέας της μελέτης, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Προαγωγής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, Dr Kristen Mark, επεσήμανε ότι παρόλο που το στρες της καθημερινότητας, οι πιεστικές υποχρεώσεις και η ρουτίνα μπορεί να μειώνουν το σεξ σε συχνότητα, η επιθυμία όμως δεν μειώνεται. Η Dr Mark, πιστεύει μάλιστα ότι το σεξουαλικό πάθος σε ένα ανδρόγυνο ή ένα ζευγάρι που είναι πολλά χρόνια σε σχέση δεν μειώνεται με το χρόνο, αντίθετα όπως λέει, μπορεί να γίνεται πιο δυνατό αν υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ τους, ακόμα και αν η συχνότητα των επαφών τους δεν είναι μεγάλη.


Επιπλέον, όπως ανέφερε η Dr Mark, σύμφωνα με μελέτη της «Κοινωνικής Οργάνωσης της Σεξουαλικότητας: σεξουαλικές πρακτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες»:
Σχεδόν το 80% των παντρεμένων ζευγαριών κάνουν σεξ μερικές φορές το μήνα ή και περισσότερο.
32% των παντρεμένων ζευγαριών κάνουν σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.
47% των παντρεμένων ζευγαριών αναφέρουν σεξ μερικές φορές το μήνα.
Λιγότερο από το 10% των παντρεμένων ζευγαριών ανέφεραν ότι η τελευταία τους σεξουαλική εκδήλωση διήρκεσε μία ώρα ή περισσότερο.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.