Δέσμευση της κυβέρνησης η προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό

  • Πέμπτη, Οκτ 05 2017

Μήνυμα ότι η προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό συνιστά μνημονιακή δέσμευση, απέστειλε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της επένδυσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης» διεμήνυσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της Επιτροπής εξετάζουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετικά με το Ελληνικό.

Νέες δικαστικές εκκρεμότητες για την επένδυση του Ελληνικού προκαλούνται με τη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κατοίκους της περιοχής που ζητούν να κηρυχθούν διατηρητέα συγκεκριμένα κτίρια του πρώην αεροδρομίου σύμφωνα με τον νόμο για τα νεώτερα μνημεία και τα διατηρητέα κτίσματα.

Επιφυλακτική απάντηση στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο 350 στρέμματα στο Ελληνικό έδωσε από πλευράς της η επενδύτρια εταιρεία Lamda Development, αναφέροντας ότι θα τοποθετηθεί αφότου γίνει επίσημη ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο της απόφασης του ΚΑΣ.

Για «μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία», έκανε λόγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό.

«Για μια ακόμη φορά οι ‘’Κασσάνδρες’’ διαψεύστηκαν. Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει» σχολίασε από πλευράς του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Η χθεσινή (Τρίτη) απόφαση του ΚΑΣ, η σύνθεση του οποίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα ως προς την υλοποίηση της επένδυσης και στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» δήλωσε πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.