Νέος Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού ο Richard Lee Jackson

  • Τετάρτη, Σεπ 13 2017

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και το Συμβούλιο Επιτρόπων (Board of Trustees) ανακοινώθηκε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου 2017 νέος Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού είναι ο Richard Lee Jackson. Διαδέχεται στη θέση αυτή τον Καθηγητή Σπύρο Πολλάλη, ο οποίος αποχώρησε με την ολοκλήρωση επταετούς θητείας.
Ο Richard Jackson σπούδασε στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ Princeton (AB) και Tufts (Master’s in International Relations - Fletcher School of Law and Diplomacy).
Επί 30 χρόνια ακολούθησε διπλωματική σταδιοδρομία, η οποία περιελάμβανε εκπροσώπηση των ΗΠΑ σε διάφορους τομείς και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Κατά το διάστημα 1972-1977 υπηρέτησε στην Ελλάδα ως Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη και ως Εμπορικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Η δραστηριότητά του στον χώρο της εκπαίδευσης αναπτύχθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 (Executive Director for Diplomatic Studies & Training, Dean of Area Studies-Foreign Service Institute, κ.ά.). Το 1999 –μετά την ολοκλήρωση της διπλωματικής σταδιοδρομίας του– ανέλαβε President του Anatolia College και του American College of Thessaloniki-ACT στην Ελλάδα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του επί 11 συνεχή χρόνια. Το 2009 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Σπουδών από το ACT. Η ενασχόλησή του με εκπαιδευτικά θέματα είχε και ευρύτερη διάσταση (President-Association of American International Colleges & Universities, κ.ά.).
Ο Richard Jackson είναι συγγραφέας τριών βιβλίων και πολλών μελετών και άρθρων, αναφερομένων, μεταξύ άλλων, και στην εκπαίδευση.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.