Saturday, 20 April, 2019

Από τον Ωρωπό στον Ευβοϊκό στις Κυκλάδες 1200 χλμ αγώνων

μια αθλητική γιορτή που προσελκύει το ενδιαφέρον της διεθνούς τουριστικής αγοράς

 

H αντίστροφη μέτρηση ξεκινά !

Την 1η Μαϊου στα Παραλία Μαρκοπούλου φιλοξενήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού, η Ελληνική ομάδα που θα συμμετέχει στο Akropolis  Jet Raid 2018, Oropos Greece,  η οποία έκανε τη πρώτη της προπόνηση στον Ευβοϊκό, από τη παραλία του Ωρωπού, στη Χαλκίδα και Νέα Αρτάκη.  Ηταν  μια μοναδική ευκαιρία να πάρουμε γεύση από το μοναδικό θέαμα που θα απολαύσουμε τον Ιούνιο στον Ωρωπό.

Να θυμίσουμε ότι η «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ- Κ.Ε.Δ.Ω.» είναι ο διοργανωτής και υπεύθυνος φιλοξενίας, της  διοργάνωσης η οποία  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού και την υποστήριξη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού – Ε.Τ.Α.Δ.Ω.

Την εκδήλωση τιμούν επίσης με την αιγίδα και υποστήριξη τους, το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Ε.Ο.Τ. και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Τμ. Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων. Επίσης υποστηρίζουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός/Τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών  και η Ε.Μ.Υ . με επικαιροποιημένα μετεωρολογικά μοντέλα για όλο το εύρος των διαδρομών.

Το συνοπτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης AKROPOLIS JET RAID 2018, OROPOS GREECE, όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα, έχει ως εξής :

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου στις 18.00 μ.μ. ο Δήμος Ωρωπού υποδέχεται τους συμμετέχοντες στη διοργάνωσης, στην επίσημη τελετή έναρξης, η οποία θα ξεκινήσει με τη Παρέλαση Κρατών (ομάδων με σημαίες κρατών)  από Παραλία Μαρκοπούλου μέχρι Είσοδο Πορθμείου. Θα επακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων  και μουσικοχορευτικό δρώμενο, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων  της ΚΕΔΩ και αθλητικών συλλόγων του Δήμου. Τέλος  θα ακολουθήσει παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας  και το επίσημο δείπνο στο χώρο διαμονής.

ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Τη Τρίτη ξεκινά η πρώτη αγωνιστική ενότητα, το  Gran Prix Ευβοϊκού (09.30 πμ.) από τη Παραλία Μαρκοπούλου, Ωρωπού προς Χαλκίδα, Νέα Αρτάκη, Ερέτρια. Τα πληρωμάτα, στην πρώτη αγωνιστική διαδρομή, θα διασχίσουν αγωνιστικά  τα νερά του Ευβοϊκού μέχρι τη Νέα Γέφυρα της Χαλκίδας. Από το σημείο αυτό θα διέλθουν με χαμηλή ταχύτητα σε μορφή παρέλασης (10.30 π.μ. περίπου), όλο το μήκος της παραλίας της Χαλκίδας, προσφέροντας την ευκαιρία, σε όσους θα βρίσκονται στη περιοχή, να απολαύσουν ένα όμορφο θέαμα σχηματισμών μέχρι τη Νέα Αρτάκη. Στη Νέα Αρτάκη τα πληρώματα θα υποδεχτούν τοπικοί φορείς, κατά τη διάρκεια  της σύντομη στάσης για ανάπαυση.  Τα πληρώματα θα αναμετρηθούν στη δεύτερη αγωνιστική διαδρομή, επιστρέφοντας στη Νέα Γέφυρα Χαλκίδας μέχρι  το θαλάσσιο χώρο της Ερέτριας. Τέλος, μετά τη μεσημεριανή αναύπαση, θα ακολουθήσει η τελευταία αγωνιστική διαδρομή, προς τη Παραλία Μαρκοπούλου, Ωρωπού και ο τερματισμός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 & ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το πρωϊ της 6ης Ιουνίου θα γίνει η εκκίνηση του Gran Prix Αιγαίου από Ωρωπό προς Μήλο, με ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό σε νησί των Κυκλάδων. Ο Δήμος Μήλου θα φιλοξενήσει για δύο ημέρες εντυπωσιακούς αγώνες στις διάσημες παραλίες του νησιού και πληθώρα πολιτιστικών  δρώμενων. Η διαδρομή αυτή, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών αλλά και της μεγάλης απόστασης, θα είναι για τα πληρώματα μια πρόκληση ιδιαίτερης αντοχής και στρατηγικής στη χρήση των καυσίμων, για τα οποία και βαθμολογούνται.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου τα πληρώματα ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής στον Ωρωπό από Μήλο με ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό στην Κύθνο. Ο τερματισμός του Gran Prix Αιγαίου και η υποδοχή των πληρωμάτων θα γίνει το μεσημέρι στη Παραλία Μαρκοπούλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το Σάββατο το πρωϊ (09.30 πμ.) κορυφώνεται η αγωνία, καθώς τα πληρώματα θα πρέπει να φέρουν εις πέρας  αγωνιστικές διαδρομές κατά μήκος του Ωρωπού (Gran Prix Ωρωπού), με αγώνες από το πρωι μέχρι το απόγευμα. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τις  διαδρομές που θα έχουν δωθεί στα πληρώματα, θα υπάρχουν «και οι μυστικές διαδρομές ”, μυστικές διαδρομές που θα δίδονται με συντεταγμένες με την εκκίνηση του αγώνα, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα τους. Το απόγευμα θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης με την βαθμολόγηση   και τη Τελετή Απονομών στον αγωνιστικό χώρο. Η αποχαιρετιστήρια δεξίωση (beach party) θα δωθεί στην ιδιωτική παραλία  του χώρου διαμονής.

Ζήστε μαζί μας στον Ωρωπό την ένταση, το θέαμα και τις εκδηλώσεις του Akropolis Jet Raid 2018, Oropos Greece.

Ροη Ειδησεων

Το είδος της… ο τελευταίος μονόλογος της Anne Sexton
Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης VARISAN
Η δράση “Αθλητισμός και Άτομα με Νοητική Υστέρηση”
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πρεμιέρα της ΣΟΝΕ για το 2019
Κυριακή 14 Απριλίου 2019: Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Olympians Run International στο Μαρούσι
Στην τελική φάση η Gillette Unileague!
20 Δωρεάν Εισιτήρια ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ / OLYMPIANS RUN International
Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, του Προέδρου ΕΣΟΑ Γ. Ανδρεάδη και της Οργανωτικής Επιτροπής
Υψηλές διακρίσεις της MYTILINEOS για 2η συνεχόμενη χρόνια στα Hellenic Responsible Business Awards 2019
«To 3o No Finish Line θα ξεπεράσει τα 100.000 χλμ.»
Α’ Αγώνας OLYMPIANS RUN International “Σπύρος Λούης” Συνδιοργάνωση Δήμος Αμαρουσίου 14.4.2019
Οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων στην ΝΑ Μεσόγειο και τα πιθανά επιτυχή αποτελέσματα των ερευνών στην Ελλάδα, θωρακίζουν ενεργειακά την Ε.Ε.
ΕΛΠΕ Αποτελέσματα Δ’ Τριμήνου – Έτους 2018
Τρομερή παρουσία των κοριτσιών μας της ιστιοπλοϊας στο Σαν Ρέμο
Η MYTILINEOS ολοκλήρωσε τον εξοπλισμό της Αίθουσας Επειγόντων Περιστατικών και της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εξοπλίζει τα Κέντρα Υγείας  Ιθάκης και Σάμης Κεφαλληνίας
“ΕΚΟ ALL STAR GAME 2019”: Στον απόηχο της μεγάλης γιορτής του Ελληνικού Μπάσκετ
HELL ACTIVE: Το νέο προϊόν της HELL ENERGY έρχεται στην Ελλάδα
Πρωτομαγιές στο πάρκο
Η αποθέωση του ρομαντισμού Λιστ – Μπερλιόζ στο Μέγαρο

Social

INSTAGRAM

DAILYMOTION